Meteen aan de slag in de moestuin

  1. Dek pas uitgestrooide zaadjes af met een vogelnet om te voorkomen dat duiven of andere gegadigden ermee aan de haal gaan.
  2. Geef ook jonge moestuinplantjes de nodige bescherming tegen onder meer rupsen, kevers en witte vliegen.
  3. Behandel je groenten bijvoorbeeld met een plantaardige insecticide, zoals Conserve Garden. Het is een product op basis van in de grond levende bacteriën, werkt doeltreffend op de meest voorkomende insecten in de moestuin en spaart de nuttige lieveheersbeestjes, roofwantsen en roofmijten.
Colz

En wat met bladluizen?

  1. Schakel lieveheersbeestjes in. Dit zijn de grootste vijanden van bladluizen. Lok ze naar je tuin met onder andere kruidenplantjes, brandnetels of nectarplanten.
  2. • Spuit ze weg met de tuinslang.
  3. • Bestrijd ze met de ecologische Colzasect spray.

Wees zeer alert voor insectenplagen en ziekten. Het gaat onder meer om bladluizen, aspergekevers, koolwormen, snijwormen, tomatenhoornwormen, schildluizen, slakken, bladvlekken, meeldauw en roest.

Fruitmot

Rupsen, dé plaaginsecten bij warmer weer

De sleutel tot een beschermd tuin tegen plaaginsecten zoals rupsen is ze op tijd kunnen identificeren om je tuin de juiste bescherming en wering aan te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik van ecologische producten zoals feromonen of insecticiden. Het vinden van een rups is het leren kennen van de verschillende soorten planten in je tuin of in je omgeving waar vrouwelijke vlinders graag hun eitjes op leggen. Als je eenmaal in staat bent om bepaalde " gastheerplanten" te identificeren, kan je deze plaaginsecten bestrijden.

TIP : Ga niet de strijd aan met goede insecten

Veel insecten in de tuin zijn nuttig, en onze planten hebben ze nodig. Bijen en spinnen doen belangrijk werk in de tuin, ze bestuiven en jagen op ongedierte. Dat gezegd hebbende, kan je binnenhuis ook last hebben van insecten. Dit is een ander geval en vraagt natuurlijk om een ander aanpak. Elk huishouden heeft natuurlijk een ander oplossing nodig, daarom voorziet Edialux voor afweermiddelen vanaf zonsopgang tot zonsondergang.

En nu die verouderde tuinmeubelen

Om in de zomer te genieten van je tuin, wil je dit best doen op die leuke tuinmeubels die je hebt staan. Verfraai daarom je tuinmeubelen met een schrobber of een hogedrukreiniger om vuil, mos en algen te verwijderen. Houten tuinmeubelen en schuttingen kunnen ook een dramatische opknapbeurt gebruiken. Met de For-Green verwijder je snel langdurige groenaanslag van je tuinmeubels, houtenmuren of vlonders.

Forg
Deel dit bericht