Fruitvlieg shutterstock 1117898816 Aangepast

Fruitvliegjes

De zomer is een fruitig seizoen en daar houden deze kleine vliegjes wel van. De eitjes van fruitvliegjes groeien in 8 tot 11 dagen uit tot een fruitvlieg. Ze planten zich heel snel voort en komen vooral af op fruit dat langzaam begint te rotten. Eet overrijp fruit op of gooi het weg, zodra het er niet meer goed uitziet. Als er eenmaal fruitvliegjes binnenshuis zijn, kun je de plaag aanpakken met een fruitvliegjesval.

Aanbevolen producten: Ontdek hier de producten tegen fruitvliegjes

Vliegen

Waar eten is, zijn vliegen. Naast hun hinderlijke karakter zijn vliegen ook overdragers van ziekten. Het is dus niet aangenaam en bovenal onhygiënisch om een vlieg op je bord te hebben zitten. Binnenshuis kunnen ze ook op alle plaatsen uitwerpselen achterlaten. De bestrijding van vliegen is afhankelijk van de plaats van overlast. Zo is de bestrijding binnen anders dan buiten. Een vliegenraam is onontbeerlijk om vliegen buiten te houden. In de buurt van dieren is overlast natuurlijk onvermijdelijk.

Aanbevolen producten: Ontdek hier alle producten tegen vliegende insecten in en rond de woning

Vlieg

Muggen

Er zijn verschillende soorten muggen, maar we kennen vooral de steekmug van de jeukende muggenbulten. Deze muskieten hebben geen angel, maar wel een zuigsnuit. Met die snuit kunnen ze mensen bijten en dat doen alleen de vrouwelijke muggen. Naast de herkenbare bultjes zorgen de muggen voor veel gezoem. Dat komt omdat ze voornamelijk ’s nachts actief zijn.

Aanbevolen producten: Ontdek hier alle producten tegen muggen

Muggen

Wespen

Wespen zijn gek op zoetigheid en hebben een goede neus waarmee ze fruit opsporen. Het liefst eten ze vruchten met een zachte schil, zoals druiven en pruimen. Hierbij kunnen ze flinke schade aanbrengen door de vrucht helemaal uit te hollen. Appels en peren zijn te hard, maar als vogels eenmaal een begin hebben gemaakt dan maken wespen de schade erger. Naast de schade die wespen aanrichten bij planten, kunnen ze ook mensen steken. Dit kan resulteren in een jeukende en pijnlijke bult.

Aanbevolen producten: Ontdek hier alle producten tegen wespen

Wespen 2

Dazen

Brems, daps, paardenvlieg of blinde mug. Dazen hebben veel namen en ze lijken op dikke vliegen met grote ogen en antennes. Dazen lijken ook op horzels, maar dazen kunnen in tegenstelling tot horzels wel bijten. Net als bij de mug, bijten alleen de vrouwelijke dazen. Ze hebben geen angel, maar een snuit met kleine mesjes. Een beet kan pijnlijk zijn en voor een bacteriële infectie zorgen, maar dit is goed te behandelen. Dazen komen vaak voor in de buurt van paarden. Met een dazenval kun je de dazen lokken en vangen. Andere insecten worden hierbij gespaard.

Aanbevolen producten: Ontdek hier alle producten tegen dazen

Dazen shutterstock 1119810467 Aangepast

Voedselmotten

De voorraadkast is de favoriete plek van de voedselmot. Deze motten leggen hun eitjes in de buurt van eten zoals granen, meel, pasta, chocolade en dierenvoer. Uit de eitjes komen larven die zich door verpakkingen heen eten. Hierdoor kun je het eten direct weggooien. Het is belangrijk om de voedselmotten en larven te bestrijden, want ze planten zich makkelijk voort.

Aanbevolen producten: Ontdek hier alle producten tegen voedselmotten

Voedselmot larve shutterstock 1278927796 Aangepast

Kleermotten

Voor kleermotten is een donkere plek met natuurlijke materialen de ideale plek om zich te nestelen. Deze nachtvlinders komen bij ons alleen binnenshuis voor. De kleermot is lichtbruin en de larven zijn wit met een bruine kop. De larven eten wol, haar, bont, leer en veren. Ze eten je kleding op en dat is zonde. Was je kleding met regelmaat of breng het naar de stomerij. Mocht je eenmaal last hebben van kleermotten, dan kun je ze vangen met een insectenval.

Aanbevolen producten: Ontdek hier alle producten tegen kleermotten

Deel dit bericht

Ontdek onze producten