Vliegen

Waar eten is, zijn vliegen. Naast hun hinderlijke karakter zijn vliegen ook overdragers van ziekten. Het is dus niet aangenaam en bovenal onhygiënisch om een vlieg op je bord te hebben zitten. Binnenshuis kunnen ze ook op alle plaatsen uitwerpselen achterlaten. De bestrijding van vliegen is afhankelijk van de plaats van overlast. Zo is de bestrijding binnen anders dan buiten. Een vliegenraam is onontbeerlijk om vliegen buiten te houden. In de buurt van dieren is overlast natuurlijk onvermijdelijk.

Aanbevolen producten:

Vlieg

Wespen

Wespen zijn gek op zoetigheid en hebben een goede neus waarmee ze fruit opsporen. Het liefst eten ze vruchten met een zachte schil, zoals druiven en pruimen. Hierbij kunnen ze flinke schade aanbrengen door de vrucht helemaal uit te hollen. Appels en peren zijn te hard, maar als vogels eenmaal een begin hebben gemaakt dan maken wespen de schade erger. Naast de schade die wespen aanrichten bij planten, kunnen ze ook mensen steken. Dit kan resulteren in een jeukende en pijnlijke bult.

Aanbevolen producten:

Wesp

Dazen

Brems, daps, paardenvlieg of blinde mug. Dazen hebben veel namen en ze lijken op dikke vliegen met grote ogen en antennes. Dazen lijken ook op horzels, maar dazen kunnen in tegenstelling tot horzels wel bijten. Net als bij de mug, bijten alleen de vrouwelijke dazen. Ze hebben geen angel, maar een snuit met kleine mesjes. Een beet kan pijnlijk zijn en voor een bacteriële infectie zorgen, maar dit is goed te behandelen. Dazen komen vaak voor in de buurt van paarden. Met een dazenval kun je de dazen lokken en vangen. Andere insecten worden hierbij gespaard.

Aanbevolen producten:

Dazen

Fruitvliegjes

De zomer is een fruitig seizoen en daar houden deze kleine vliegjes wel van. De eitjes van fruitvliegjes groeien in 8 tot 11 dagen uit tot een fruitvlieg. Ze planten zich heel snel voort en komen vooral af op fruit dat langzaam begint te rotten. Eet overrijp fruit op of gooi het weg, zodra het er niet meer goed uitziet. Als er eenmaal fruitvliegjes binnenshuis zijn, kun je de plaag aanpakken met een fruitvliegjesval.

Fruitvlieg shutterstock 1117898816 Aangepast
Muggen

Muggen

Er zijn verschillende soorten muggen, maar we kennen vooral de steekmug van de jeukende muggenbulten. Deze muskieten hebben geen angel, maar wel een zuigsnuit. Met die snuit kunnen ze mensen bijten en dat doen alleen de vrouwelijke muggen. Naast de herkenbare bultjes zorgen de muggen voor veel gezoem. Dat komt omdat ze voornamelijk ’s nachts actief zijn.

Aanbevolen producten:

Deel dit bericht