Mieren

Mieren kunnen zowel binnenshuis, als op het terras en in het gazon voor heel wat overlast zorgen. In huis komen ze uit allerlei spleten en kieren, op het terras tussen de voegen en in het gazon maken ze hele nesten. De plaatsen in het gazon waar mieren voorkomen, worden meestal zodanig ondergraven dat het gazon op termijn kale plekken gaat vertonen. Spelende kinderen hebben vaak last van mierenbeten en vogels pikken het gazon kapot. Oppervlakkige behandelingen halen meestal niet het gewenste resultaat vanwege de complexe leefgemeenschap waar elk mier zijn specifieke taak heeft. Een mierennest kan worden vergeleken met een bijenvolk; er zijn werksters die het voedsel voor heel de kolonie verzamelen, dat zijn de ‘zichtbare’ mieren. Verder zijn er werksters die het nest onderhouden en instaan voor de voeding van de larven en de koningin. Deze onzichtbare mieren worden met een oppervlakkige behandeling niet bestreden.

Aanbevolen producten: ontdek hier alle producten tegen mieren in en rond de woning

Mieren

Pissebedden

Een veel geziene gast in de tuin is de pissebed. De pissebed is herkenbaar aan de rugsegmenten. Pissebedden zijn de enige kreeftachtigen die op het land leven en ze voeden zich met rottend plantenmateriaal. Je vindt ze onder bloempotten, tegels, rottend hout en in de composthoop. Een plaag pissebedden kan schade veroorzaken bij jonge zaailingen, bloemen en fruit.

Aanbevolen producten: ontdek hier alle producten tegen pissebedden

Pissebedden

Zilvervisjes

Deze kleine insecten van 12 tot 33 mm lang zijn herkenbaar aan de zilveren glans van de schubben. Ze bevinden zich op koele plaatsen met een hoge luchtvochtigheid. Denk hierbij aan de kelder, het toilet, de badkamer en de keuken. Ze zijn vooral in nieuwbouwwoningen te vinden en ze eten schimmels en voedselresten.

Aanbevolen producten: ontdek hier alle producten tegen zilvervisjes

Zilvervisjes

Kakkerlakken

In onze contreien hebben we veelal te maken met de Duitse kakkerlak. Deze kan tot 1 à 2 centimeter worden. De kakkerlak is lichtbruin van kleur met donkere strepen. Ze zijn niet kieskeurig op het gebied van eten, want ze leven onder andere op etensresten, afval en vet. Kakkerlakken in huis herken je aan kleine uitwerpselen, schilfers en eierschalen.

Aanbevolen producten: ontdek hier alle producten tegen kakkerlakken

Kakkerlak
Deel dit bericht