Alles wat je aandacht geeft groeit

Naast de basis tuinklusjes zoals snoeien en doen groeien is het aangeraden om de voeding van je tuin te stimuleren. Meststoffen voor je bomen, struiken, heggen en planten en speciale behandeling voor je planten zoals rozen.

April is ook de ideale maand om je bedden aan te leggen. Voor het aanleggen bewerk je zeker eerst de grond. Drijfnatte grond draai je best om. Om de bodemstructuur te versterken kan je ook verse compost neerleggen, zand strooien of mulchen.

Loop je nog achter met de lenteschoonmaak? Lees wat je gemist hebt voor maart

Houdt planten gezond

in april is het namelijk dé maand waarin kevers, vliegen en andere ongewenste gasten tevoorschijn komen. Alert zijn in je moes- en siertuin is dus de boodschap. Van zodra de vorst geweken is, is het essentieel om nematoden in te schakelen.

Dorre, gele of zelfs kale plekken in je gazon?
Dan is de kans groot dat je te maken hebt met engerlingen of emelten. Beiden zijn ze dol op de wortels van jouw grasperk, maar toch zijn er enkele verschillen tussen deze veelvraten.

Onder de loep foto tekst

Ode aan de aaltjes

Bestrijd engerlingen en emelten zo snel mogelijk. Deze insecten zijn voor vogels namelijk een erg gegeerde snack, met als gevolg dat ze in het gras komen pikken om de larven te pakken te krijgen, en zo nog meer schade toebrengen aan je gazon. Met aaltjes kun je op een gemakkelijke én natuurlijke manier komaf maken met engerlingen en emelten. Aaltjes zijn kleine rondwormen - ook wel nematoden genoemd - die niet met het blote oog zichtbaar zijn. Met de Nema T-bags en bijhorende Nema T-Pot die je aansluit op je tuinslang verdeel je ze gemakkelijk over je gazon. Vervolgens dringen de aaltjes de grond in om engerlingen en emelten aan te pakken, tot ze allemaal verdwenen zijn.

Pexels huy phan 3076898

Onze geliefde kamerplanten van het vorig seizoen vergeten we natuurlijk ook niet. In de lente kan je best ook je kamerplanten met wortels verpotten. Verse aarde kan een plant altijd goed doen. Vergeet zeker ook niet je planten extra groeiruimte te geven door ze up te graden naar een pot maatje groter. Last van rouwvliegjes? De Nema T-Bag Pot Plant is gemakkelijk in gebruik voor al je binnen- en buitenplanten in potten.

Lees hier hoe je je eigen indoor jungle creëert.

WIN een tuinonderhoud door onze professionals !

Jouw tuin straalt als nooit tevoren met de hulp van Edialux.

Wil je genieten van een tuin vrij van mos, groenaanslag of onkruid?
Doe dan tussen 1 maart 2022 en 15 mei 2022 mee met de Edialux wedstrijd en word één van de 10 winnaars van een gratis tuinonderhoud of maak kans op een lenteklaar tuinpakket ter waarde van €108!

Capture
Deel dit bericht