SOS ONKRUID

Met de komst van de lente krijgt onkruid jammer genoeg ook opnieuw vrij spel. In de border verwijder je dat gemakkelijk door het uit te trekken of te schoffelen. Heb je veel onkruid of mos tussen de voegen van je terras of tuinpaden? Vul dan een druksproeier met een mengsel van water en vloeibare onkruidbestrijder en sproei het dan tussen de voegen. De gratis meegeleverde sproeikap voorkomt dat het product wegwaait, zodat je gericht onkruid kunt aanpakken. Efficiënt én beter voor het milieu!

Tulip gb86526cd2 1280

VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN

  • Strooi wit zand tussen de voegen van je terras of tuinpaden.
  • Bedek de bodem met organisch materiaal, ook wel mulchen genoemd. Bladeren, houtsnippers, hooi of snoeiafval zijn prima mulchmateriaal.
  • Plant snelgroeiende bodembedekkers in de border, zoals smeerwortel of trachystemon. Je hebt er weinig onderhoud aan en ze bloeien met kleurrijke bloemetjes waar bijen dol op zijn.

SCHOON ZONDER TE SCHROBBEN

Wind, regen en andere winterse weersomstandigheden zorgen vaak voor een groene aanslag op je terras, tuinpaden of oprit. Gelukkig hoef je niet meteen de schuurborstel boven te halen, want met de kant-en-klare Algen- en Mosverwijderaar verwijder je groenaanslag in een handomdraai. Laat 6 uur inwerken, spoel na.

Groen aanslag

TIP VAN DE MAAND

Gebruik nooit (schoonmaak) azijn, bleekmiddel of andere poetsproducten. Dit is erg vervuilend voor de bodem, waardoor bloemen, planten en ander bodemleven errond ook sterven. Kies voor bestrijdingsmiddelen op basis van pelargonzuur. Dat is een stof die van nature aanwezig is in geraniums. Het tast de plantencellen van onkruid en mos aan waardoor ze uitdrogen en afsterven. De stof is biologisch afbreekbaar, dus lief voor het milieu!

Gebruik biociden en gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie

Deel dit bericht