Buxus

Red je buxus !

Buxusmotten zien we meestal twee keer per jaar voorkomen dat in april en mei en in juli en augustus. Nu in september wilt dus zeggen dat de mannelijke motten ingevlogen zijn om de vrouwtjes te bevruchten. Als jij ze al in je tuin opgemerkt hebt en er al last van hebt kan je een feromonenval en feromoonlokstof plaatsen om de mannetjes te lokken. Hebben de motten al larven geproduceerd ? Behandel dan je struiken met Conserve Garden om zoveel mogelijk larven te bestrijden.

Lees hier meer over de cyclus van de buxusmot

Spray vs. Spin

Zie je op dit moment wat meer spinnen rondlopen? Maak je geen zorgen! Het is volkomen normaal.

Bij hitte kruipen spinnen liever naar binnen maar ook bij warmer temperatuur in huis kruipen ze nóg liever naast je in de kleinste hoeken. Dit doen ze omdat er veel insecten aanwezig zijn om van te eten. Wintertijd is het natuurlijk ook paartijd en dan zie je mannelijke spinnen voorbij kruipen opzoek naar hun vrouwtje.

Wil je toch geen winter doorbrengen met babyspinnen spuit dan Topscore Spray X Spinnen om met de speciale ventiel en blaaspijpje tot bij hen in de kleinste hoeken te geraken.

Spinn

Schoonste oprit van de straat ?

Natuurlijk, de beste manier om zwarte vlekken te verslaan is om ze helemaal niet te krijgen. Maar zodra je deze minuscule roetdeeltjes van je oprit afkrijgt met Enzimo Zwarte Aanslag zal het gemakkelijker zijn om je oprit het properste te behouden. Door middel van dit product hoef je dus niets anders te doen buiten je tegels, daken, stenen etc. te besproeien en het middel zijn werk te laten doen. Enzimo Zwarte Aanslag reinigt daarbij dieper dan reguliere schoonmaakmiddelen of een hogedrukreiniger en is 100 % van natuurlijke oorsprong.

Gazon tips

GEZOND GAZONNETJE

Het stappenplan voor een groen gazon

 1. MAAIEN & VERTICUTEREN
  Maai je gazon kort, zodat je nadien de viltlaag gemakkelijk kunt verwijderen met een verticuteerhark of -machine. Die laag bestaat onder andere uit mos, dood gras of andere afgestorven plantdelen. Door je gazon te verticuteren, geef je de bodem opnieuw wat ademruimte.
 2. ZAAIEN MAAR
  Na het verticuteren ziet je gras er ongetwijfeld wat pover uit. Als je nog bruine of gele plekken opmerkt, steek ze dan uit en vul de putten opnieuw met potgrond. Zaai daarna de kale plekken in.
 3. BEMESTEN & WATER GEVEN
  Strooi na het zaaien wat mest over je gazon. Dit helpt om beschadigd gras sneller te herstellen en nieuwe graszaden om snel te ontkiemen. Vergeet tot slot de laatste en belangrijkste stap niet: water geven. Besproei je gazon gelijkmatig, zodat er geen
  plassen ontstaan.
Microsoft Teams image 19

TIP: eet je liever een kom soep met verse groenten uit je eigen tuin? Plan je winterteelt met deze twee methodes:

Wisselteelt

Wisselteelt is een methode waarbij dat je je moestuin opdeelt in een aantal vakken. Elk jaar verschuif je je plantengroepen een vak op. Hierdoor duurt het een paar jaar voordat een plantengroep weer op hetzelfde vak komt en brengt het zijn voordelen mee.

 • Ziektes en plagen tegen gaan dat verbonden zijn aan één plantengroep. Zo verdwijnen na een paar jaar de ziektes van uit de bodem.
 • Voorkomt uitputting van voedingsstoffen uit de gronden.

Combinatieteelt

Bij combinatieteelt is de bedoeling dat je je teelt ruimte goed benut met meter. Niet elk plant groeit gelijk, sommige groeien de omhoog en andere omlaag of anderen onder de grond. Deze methode geeft je dus de mogelijkheid om misschien zelfs meer te planten en reageert ook positief op mix en matches. Bekijk eens welke plantengroepen elkaar positief beïnvloeden en start de puzzel.

 • Vermijdt ook ziektes en plagen.
 • Trekt goeie insecten aan en weert zelfs slechte insecten af.
 • Puzzel tussen goeie en vijandige plantengroepen.
Deel dit bericht