Nieuwsgierigheid bij kinderen en huisdieren

Er staat geen leeftijd en vaak ook geen grens op de nieuwsgierigheid van kinderen. Dat is een goede zaak, al kan dat voor ouders soms een uitdaging zijn. En in enkele gevallen is die nieuwsgierigheid niet zonder risico. Bijvoorbeeld, wanneer je met muizen of ratten in huis of in de tuin komaf wilt maken. Dat doe je immers nog altijd het efficiëntst met vergif. Maar hoe doe je dat zonder de veiligheid van die nieuwsgierige jongste gezinsleden in gevaar te brengen?

Hou je kinderen weg bij rattenvergif

Rodenticiden, oftewel het gif waar je muizen of ratten mee aanpakt, is en blijft een gevaarlijk goedje. Je bewaart het dus best buiten het bereik van je kinderen en huisdieren tot ze een leeftijd hebben bereikt dat ze de gevaren begrijpen. Net zoals je dat met andere schadelijke huishoudmiddelen doet. Denk: bijvoorbeeld aan bleekwater, soldeertangen, scheermesjes en noem maar op. Maar hoe bestrijd je dan ongedierte? Gelukkig bestaat er een alternatief om doeltreffende ongedierte te vangen en tegelijkertijd je dierbare zorgeloos te laten rondspelen.

Gebruik verzegelbare lokaasdozen of kooien

Tot dat je viervoeters en kinderen oud genoeg zijn om de gevaren te beseffen, gebruik je maar liefst een veilig alternatief. Daarom raden we je verzegelbare lokaasdozen of kooien aan. Zo kan je dierbare op ontdekkingstocht gaan zonder gevaar. En heb jij ook een zorg minder.

Gevaar achter slot

Deze lokaasdozen zijn afsluitbare kistjes uit sterk kunststof waarin je de verschillende soorten lokaas kunt plaatsen. Eenmaal afgesloten kan er niemand meer bij de gifkorrels, -pasta of -blokjes. Behalve muizen en ratten, uiteraard. Die lokaasdozen komen in verschillende formaten en materialen. Zo bestaan er modellen die beter tegen de elementen bestand zijn en daarmee meer geschikt zijn om in de tuin te zetten. Alleen met een sleutel kun je ze openmaken en sommige exemplaren zijn zelfs van een dubbel slot voorzien. Zo maak je komaf met muizen en ratten zonder risico voor je dierbaren.

Deel dit bericht