Er vliegt vanalles rond in het huis

Over vliegen klein en groot hebben we in de blog van juli enkele tips en producten meegedeeld. Maar wat de zomer nog meebrengt zijn fruitvliegjes en kleermotten.

Beide insecten zijn makkelijk te bestrijden en te vermijden:

August FB IG NL41

Fruitvliegjes vermijden

 1. Hou je groenten en fruit gekoeld
 2. Hou je keuken proper van etensresten. Gebruik eventueel een gft-bak dat je kan afsluiten of ververs regelmatig je vuilniszak.
 3. Vang fruitvliegen op in een fruitvliegenvanger. Plaats de val op een plek waar je de fruitvliegen aantreft.

Larven en kleermotten vermijden

 1. Motten houden niet van een proper kleerkast.
 2. Motten zijn liefhebbers van de donker, zet dus je kleerkast regelmatig open voor zonlicht.
 3. Het zijn de "baby motten" oftewel larven dat graag aan kledij knabbelen. Om larven te vermijden kan je ook een geurloze kleermottenvanger hangen of leggen in je kledingkast.
July FB IG NL part210
August FB IG NL24

Bij terugkeer van de vakantie nemen we soms iets meer mee naar huis dan enkel souvenirs. Soms neem je bedwantsen mee naar huis.

Bedwantsen komen vaak voor maar toch heeft het zijn hoogseizoen tijdens de zomervakantie. Om er toch zeker van te zijn dat ze zich niet vermenigvuldigen kan je For Bug Plus spuiten achter je plinten, naden en andere donkere plekken waar de bedwantsen overdag schuilen.

TIPS: je planten te onderhouden bij warm weer

Zover hebben we een record van hittegolf overleefd maar je planten zullen daar misschien anders over spreken…

 1. Sproei enkel ’s avonds als het weer een beetje afgekoeld is
  TIP: geef water aan de voet van de plant, zo geef je gericht water en verspil je ook minder water dat rondspat.
 2. Ook je huisplanten hebben nood aan water. Verplaats eerst je planten naar een meer koele ruimte, op deze manier gaat het water van de planten iets langer mee.
 3. Inspecteer je huis- en tuinplanten op insecten. Kijk aan de onderkant van je bladjes en/of op je potgrond. Vind je insecten zoals bladluizen terug, spuit tot afdruip je planten onder met Delete Spray.

Plukken of oogsten ?

PLUKKEN

De combinatie van regen en zon zorgt voor onkruid maar dat wisten we wel. Alleen is het belangrijk om erbij stil te staan dat je natuurlijk bijna twee seizoenen lang je tuin moet onderhouden op onkruid.

De exacte maanden?
Vanaf maart tot en met oktober.
Indien onkruid trekken of verbranden niet meer werkt, probeer één van onze producten uit het onkruid assortiment.

Microsoft Teams image 8

OOGSTEN: Je oogst wat je zaait


Ze zeggen vaak dat je oogst wat je zaait, na geduldig en aandachtig gewacht te hebben op onze oogst kunnen we nu in augustus toch al enkele groenten en fruit beginnen oogsten.
Denk maar aan rood fruit zoals aardbeien en frambozen. Ook groenten zoals bloemkool, broccoli en courgetten kan je beginnen oogsten.

PS: wil je kieming van schimmels vermijden. Sproei een zakje Cosavet Garden gemengd met water over je oogst. Daarbij hoef je geen wachttijd in te lassen voor de oogst.

Volg ons op onze sociale media voor meer zomerse tip & inspiratie.

Instagram & Facebook

Deel dit bericht