Drie categorieën rodenticiden

Red Grain Single Dose Bags website

Muizen en ratten zijn verzot op granen en zetmeelrijke producten, en die vormen daarom de basis van veel rodenticiden. Daaronder kun je twee varianten onderscheiden: tarwe en haver. Wanneer je merkt dat een bepaalde graansoort niet aanslaat, dan is het raadzaam om een andere soort uit te proberen.

Ons assortiment: Rodex graan, Brodilux Grain, Target Special Grain, Tomorin Grain

Een tweede vorm van lokaas zijn de pasta’s. Die bevatten extra geurige en voor knaagdieren aanlokkelijke aroma’s. Efficiënt lokaas is aantrekkelijker dan de voeding die voor handen is. Daarnaast maakt het hogere vetgehalte in pasta’s hen beter bestand tegen vocht.

Ons assortiment: Brodilux Paste, Fatal Pasta AM, Sorkil Pasta AM, Tomorin

Sorkil Pasta zakjes website
Sorkil Bloc Garden blokjes website

Bloklokazen tenslotte, zijn ideaal om ratten en muizen te bestrijden in echt vochtige omstandigheden. Denk daarbij aan een beekkant, vijver, riool, enzovoort. De blokjes bevatten paraffine die de vochtbestendigheid waarborgt en hen tegelijk aantrekkelijk houdt.

Ons assortiment: Target Bloc, Storm Ultra Secure, Sorkil Bloc Garden

Werkt het ene lokaas niet, dan kun je een alternatief kiezen dat het wel doet. Bij elk type lokaas is de actieve, giftige stof over de hele graankorrel, pasta of blok verdeeld. Dat maakt een kleine inname al dodelijk. Om te vermijden dat er lokaasschuwheid optreedt, sterven de dieren pas na een paar dagen. Daarna verdrogen ze zodat er geen geurhinder ontstaat.

Neem geen risico

Opgelet, rodenticiden zijn vergif en vergif is gevaarlijk. Daarom raden wij altijd aan om rodenticiden enkel in verzegelde lokaasdozen te gebruiken. Die komen in verschillende varianten en waken erover dat alleen de ratten en muizen erbij kunnen.

Wil je meer lezen over hoe je muizen of ratten aanpakt zonder je kinderen of huisdieren in gevaar te brengen? Klik hier.

Overzicht van onze rodenticiden:

Tomorin, Tomorin Grain zijn op basis van Alfachloralose. Alfachloralose is een stof die inwerkt op het centraal zenuwstelsel en het metabolisme vertraagt. Eerst werkt ze hypnotiserend, daarna verliezen de dieren het bewustzijn. Wanneer de muizen een voldoende grote dosis eten van het behandelde lokaas verlaagt hun lichaamstemperatuur zodat ze snel sterven.

  • Tomorin is een pastalokaas, inclusief lokaasdoos.
  • Tomorin Grain is een graanlokaas. De lokaasdoos is apart verkrijgbaar.

Alle andere rodenticiden bevatten een anticoagulans, een stof die de stolling van het bloed remt. Muizen of ratten die van het lokaas eten krijgen interne bloedingen, waardoor ze uiteindelijk sterven. Muizen en ratten sterven 3 tot 18 dagen na het eten van het lokaas, zodat hun dood bij andere leden van de kolonie geen achterdocht wekt tegen het lokaas.

  • Sorkil Pasta AM op basis van Difenacoum
  • Target Special (graanlokaas) en Target Bloc op basis van Difethialon. Target Bloc is heel doeltreffend in vochtige omgevingen
  • Brodilux Grain, Brodilux Paste op basis van Brodifacoum. Deze producten hebben de hoogst toegelaten dozering van giftige stof en is dus bijzonder krachtig
  • Fatal Pasta AM op basis van Brodifacoum
  • Rodex Grain op basis van Bromadialone
  • Storm Ultra Secure op basis van Flocoumafen. Flocoumafen is de krachtigste actieve stof op de markt. Deze blokken zijn uitermaten geschikt voor buiten gebruik.
Deel dit bericht