Reppeler

Rat gespot !

Naar mate het kouder wordt worden ratten en muizen minder actief en zoeken ze hun huis op, op zoek naar warmte en voedselbronnen om hun lichaamwarmte te onderhouden in de winter.


Merk je dat er regelmatig ongedierte in je huis lopen of tussen je afval komen speuren naar etens-resten?
Dan is het hoogtijd om het probleem aan te pakken en zo een plaag te vermijden. Dit kan bijvoorbeeld door een bestrijdingsmiddel te gebruiken zoals de Storm® Ultra Secure met de combinatie van een lokdoos, vangkooien of val te plaatsen.

ZET JE LIEVER GEEN BESTRIJDINGSMIDDEL IN JE HUIS ?

Plaats een ultrasoon apparaatje, zoals de Ultrasonic Pest Repeller Indoor. Dit apparaat verspreidt ultrasone geluiden om niet alleen ratten en muizen, maar ook spinnen of andere insecten te verjagen tot wel 370m² !

SOORTEN LOKAAS


Welk lokaasmiddel kies je naargelang je (woon)situatie en ratten- en muizenproblemen ?


BLOCS

Blocs zijn ideaal om ratten en muizen te bestrijden in vochtige omstandigheden. Denk daarbij aan oevers, vijver, riool, enz. De blocs bevatten paraffine waardoor ze een hoge vochtbestendigheid kunnen waarborgen. Daarenboven blijven ze zeer aantrekkelijk. Ideaal voor een lokale en gerichte bestrijding van uw ratten- en muizenprobleem.

GRANEN

Ratten en muizen zijn verzot op granen en zetmeelrijke producten. Vandaar dat veel rodenticiden gemaakt zijn op basis van graansoorten. We onderscheiden hierin de twee belangrijkste soorten, namelijk: tarwe en haver. Ratten en muizen komen in hun leefomgeving het meest in contact met tarwekorrels. Wanneer je merkt dat een bepaalde graansoort niet aanslaat dan is het raadzaam om een andere soort uit te proberen.

PASTA

Pasta’s bevatten extra geurige aroma’s waardoor de ratten en/of muizen extra getriggerd worden. Het grote succes van de pasta schuilt hem in de hoge aantrekkelijkheid. Het is steeds belangrijk dat het lokaas aantrekkelijker is dan de voeding die voor handen is. Daarnaast hebben ze een zeer hoog vetgehalte waardoor ze beter bestand zijn tegen vocht. De actieve stof is gelijkmatig in de pasta verdeeld wat een snelle en dodelijke opname bevordert.

PS: Gebruik de lokazen in combinatie met lokaasdozen of vangkooien.

Lees ook

HOE PAK JE MUIZEN OF RATTEN AAN ZONDER JE KINDEREN IN GEVAAR TE BRENGEN?

En wat met insecten in de winter ?

Bloedluis
Wanneer de temperatuur niet onder de 5°C daalt, controleer je best je vogelkooien en kippenhokken op bloedluizen of rode vogelmijten. Boven dit temperatuur is het voor de bloedluis nog steeds mogelijk om zich voort te planten en te overleven. Inzetten op preventie is daarbij dan ook aangeraden. Sproei een laagje For-Mite op oppervlakten van de kooien en hokken, vooral in de spleten en holten waarin de luizen/mijten zich kunnen verstoppen.

Formi

De winter brengt ook andere insecten mee naar binnen zoals...

Zilvervisjes

Zilvervisjes zijn kruipende insecten met drie staartachtige draden en twee lange antennes. Ook zijn de beestjes actief in het donker en terug te vinden in warme en vochtige ruimtes. Je vindt ze dan ook vaak in afvoerleidingen, aanrechtkastjes en badkamers. Ook onder de vloerbedekking of in een boekenkast kun je zilvervisjes aantreffen.

Zilvervisjes bestrijd je gemakkelijk door een effectieve en discrete monitoringval te plaatsen die zilvervisjes en papiervisjes detecteert.

Adobe Stock 423577341

VORST IN TUIN VOORBEREIDING


Laatste onkruid onderhoud in je tuin
Plant voorjaarsbloembollen
Bekalk en bemest je gazon

Deel dit bericht