Traag maar zeker slakvrij

Wees vanaf april alert voor slakkeneitjes in de grond of onder bladafval, en ga regelmatig op slakkenjacht.

Naaktslakken zijn de lastposten in het leven van tuiniers. Ze knagen de nieuwe groei van geliefde planten aan, slopen zaailingen van de ene dag op de andere en vreten onregelmatig gevormde gaten in bladeren, stengels, bloemen, knollen en bollen en aardappelen, waarbij ze hun zilverachtige slijmsporen achterlaten.

Slakken zijn het grootste deel van het jaar actief, maar vormen vooral een probleem in het voorjaar, wanneer er veel jonge aanwas is om op te vreten. Ze zijn vooral actief als het donker is, vooral als het warm en vochtig is. Ondanks al je inspanningen is het onvermijdelijk dat je slakken verliest. Accepteer dat je tuin nooit vrij van slakken zal zijn en pas deze tips toe om slakken toch voor een stuk te omzeilen.

  • Zorg ervoor dat je prioriteit geeft aan de bescherming van de meest kwetsbare planten - alle zaailingen, nieuwe groei van de meeste kruidachtige planten, etc… en alle delen van bijzonder gevoelige planten. Strooi de ecologische bio anti-slak korrels gelijkmatig tussen de planten.
  • Als je planten in potten kweekt, zorg er dan voor dat er geen 'brug' van bladeren is van de ene plant naar de andere, want slakken kunnen zo van pot naar pot reizen. Probeer de zelfklevende anti-slakken kopertape als barrière tegen slakken.
  • Zaai extra zaden zodat je zaailingen in de coulissen hebt staan om de door slakken aangevreten planten te vervangen, en kweek meer dan je nodig hebt zodat je na een slakkenaanval nog wat gewassen over hebt.

Bekijk onze volledige anti-slakken gamma hier.

Slakken tips
Deel dit bericht