Traditionele slakkenkorrels/

Deze korrels bevatten als werkzame stof metaldehyde; dit is een contact- en maaggift, dat inwerkt op de slijmcellen, waardoor de slakken na consumptie als het ware “verslijmen”.

Arionex Garden (6 % metaldehyde) - Gekende en betrouwbare korrel met een sterke prijs-kwaliteitsverhouding.
Dosering: 20 à 30 korrels/m² - 50 à 70 g/100 m²

Metarex M TDS (2,5 % metaldehyde) - Deze korrel bevat het extra aantrekkelijk bestanddeel “Colzative”. Bovendien heeft deze korrel een enorm vaste structuur waardoor dit product zeer regenbestendig is en hierdoor langwerkend. Zuinig in gebruik.
Dosering: 30 korrels/m²

Ecologische slakkenkorrels/

Bio Anti-Slak (1 % ijzerfosfaat) – Biologische product. Deze korrels bevatten als werkzame stof ijzerfosfaat, die volledig afbreekbaar is en geen sporen in de bodem nalaat. De slakken verdrogen in hun schuilplaatsen, zodat er geen zichtbare resten (slijmsporen) kunnen waargenomen worden; op deze manier zullen de resten door de bodem opnieuw worden opgenomen en verteerd. Veilig voor dieren. Goedgekeurd voor gebruik in de biologische teelt.
Dosering: 180 korrels/m² - 5 g/m²

VEILIGHEIDSWAARSCHUWING: De slakkenkorrels zijn giftig indien het ingeslikt wordt. Het aanraken met de huid bij het rondstrooien van de korrels bijvoorbeeld, kan geen kwaad. Het product wordt ook niet opgenomen in de planten en kan daarom veilig in de tuin gebruikt worden. Houdt kinderen en dieren op afstand. Jonge kinderen kunnen sterk aangetrokken worden door de felgekleurde korrels die ze tussen de planten terugvinden. De inname blijft gelukkig vaak beperkt tot één of twee korrels en is dan ongevaarlijk. Bij dieren - vooral honden - zijn de gevolgen vaak wel ernstiger. Vooral bij een verkeerde toepassing (= uitleggen in hoopjes) is er een groot risico dat deze zeer veel slakkenkorrels opnemen en vergiftigd worden. In een dergelijk geval onmiddellijk de dierenarts raadplegen. De biologische slakkenkorrel zijn niet giftig voor dieren.

Deel dit bericht