Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn kleine, platte insecten die zich 's nachts voeden met het bloed van mensen. Ze verstoppen zich in kieren en spleten in bedden, meubels en muren, waardoor ze moeilijk te detecteren zijn.

Hoe herken je bedwantsen?

Bedwantsen verschuilen zich vaak in de naden en kieren van bedden en matrassen, vandaar hun naam. Maar ze verstoppen zich overdag ook in kasten, achter schilderijen of behang of in duistere hoekjes zoals achter planken en plinten. Bedwantsen houden van warmte en kruipen ook graag in bagage, kleren en andere spullen die je in de kamer achterlaat.

Je herkent een plaag van bedwantsen aan donkere of zwarte vlekken aan de zoom van je matras, dit zijn hun uitwerpselen. Bedwantsen laten ook een aparte geur na, die ruikt naar zoete amandel of koriander. Wanneer je door een bedwants gebeten wordt krijg je verscheidene rode jeukende bultjes dicht bijeen, want bedwantsen bijten over het algemeen een paar keer achter elkaar.

Bed Bug For Bug Plus 23 Mailchimp NL

Hoe vermijd je bedwantsen?

  1. Bij het reizen is het verstandig om altijd de bedden in de kamer te inspecteren. Let specifiek op kleine, donkerbruine of rode vlekjes op de matras en het beddengoed.
  2. Zet je koffers en tassen niet op of onder het bed, maar beter op een tegelvloer, zoals die van de badkamer.
  3. Als je tweedehands kleding of goederen aanschaft, controleer ze dan grondig op de mogelijke aanwezigheid van bedwantsen. Dit geldt ook voor gebruikte houten meubels, want bedwantsen kunnen zich in kleine scheurtjes in het hout verbergen.

Hoe bestrijd je bedwantsen?

Bedwantsen zijn hardnekkige parasitaire insecten die moeilijk te bestrijden zijn met insecticides, waar ze vaak resistent tegen geworden zijn. Met Edialux For-Bug Plus kan je ze wel effectief doden, want deze aerosol spuit een verstikkende film op de insecten, waardoor ze niet meer kunnen bewegen en sterven. Wel is het belangrijk om de bedwantsen met deze spray te raken, want de spray heeft geen nawerking. Herhaal deze behandeling minimaal 3 keer met als tussenperiode 1 tot 4 weken.

Mocht je daarna nog geplaagd zitten met bedwantsen is het verstandig om een professionele verdelgingsfirma in te schakelen die de aangetaste kamers thermisch kan behandelen tegen deze plaaginsecten.

1103007820 For Bug Plus 1100x1100

For Bug Plus

For Bug Plus is een kant-en-klare spuitbus die in scheuren, naden, kieren en spleten en op oppervlakken kan gespoten worden tegen bedwantsen. Vermoed je bedwantsen in je woning, spuit de insecticide zo dat je de insecten raakt. For Bug Plus creëert een filmlaag over de insecten heen en zorgt ervoor dat de insecten verstikken en afsterven.

  • Reinig de kamers zorgvuldig vóór de behandeling.
  • Spuit in alle scheuren, kieren, naden en spleten waar de bedwantsen zich schuilhouden.
  • Creëer barrières door de bedframes, plinten
  • Niet op de matrassen aanbrengen.

Lees hier de volledige gebruiksaanwijzingen

Bedwantsenbestrijding vergt geduld en vastberadenheid. Het is belangrijk om regelmatig te inspecteren en bij vermoeden van een besmetting snel professionele hulp in te schakelen voor effectieve bestrijding.

Deel dit bericht