Brandnetel

Herkennen: De welbekende prikplant met gekarteld blad en vervelende brandharen.

Bestrijden: Jonge planten wegschoffelen. Volwassen planten kun je het beste uittrekken met wortel en al (en met dikke tuinhandschoenen aan).

Zevenblad

Herkennen: Het blad van deze plant bestaat uit zeven delen. Draagt in de zomer witte, kantachtige bloemen.

Bestrijden: In zandgrond door de plant met wortels in hun geheel uit de grond te verwijderen. Kleigrond? Dek de grond een jaar lang af met zwart folie of plant de mooie ooievaarsbek (Geranium macrorrhizum) ernaast, die zal de plant overgroeien.

Distel

Herkennen: Heeft grote, stekelige bladeren en paarsachtige bloemen.

Bestrijden: Het beste is om de dikke penwortels in hun geheel uit te graven, maar dat zal niet meevallen omdat de plant diep in de grond wortelstokken maakt. Omdat distels zich flink uitzaaien, is het slim om ze zo snel mogelijk te verwijderen.

Hulp nodig?

Veel onkruiden zijn niet zo eenvoudig met wortel en al te verwijderen. Zeker onkruiden tussen de voegen van tegels en klinkers niet. Onkruidverdelgers met het chemische glyfosaat werken effectief op de wortels, maar mogen niet meer verkocht worden. Herbi Press daarentegen wel: dit middel op basis van het organische pelargonzuur spuit je op de plant zelf en werkt niet in de bodem, maar herhaling zal in veel gevallen ook de wortels uitputten.

Vernietigt alle onkruiden en grassen! Ook ideaal voor de heraanleg van een gazon; herzaaien kan al na ongeveer 7 dagen.

De voordelen van Herbi-press:

  1. Pelargonzuur is van plantaardige oorsprong (er bestaan ook dierlijke varianten).
  2. Verkijk je niet op het kleine doosje: met 500 ml concentraat behandel je circa 250 m².
  3. Sinds dit jaar ook toegestaan op bestrating!

TIP!

Met de Edialux druksproeier zorg je voor een gelijkmatige verdeling van het product, de schouderriem geeft extra bewegingsvrijheid.

Bekijk het onkruidassortiment

Deel dit bericht