Niet zonder risico

Er staat geen leeftijd en vaak ook geen grens op de nieuwsgierigheid van kinderen. Dat is een goede zaak, al kan dat voor ouders soms een uitdaging zijn. En in enkele gevallen is die nieuwsgierigheid niet zonder risico. Bijvoorbeeld, wanneer je met muizen of ratten in huis of in de tuin komaf wilt maken. Dat doe je immers nog altijd het efficiëntst met vergif. Maar hoe doe je dat zonder de veiligheid van die nieuwsgierige jongste gezinsleden in gevaar te brengen?

Gezond verstand

Rodenticiden, oftewel het gif waar je muizen of ratten mee aanpakt, is en blijft een gevaarlijk goedje. Dus is de eerste reflex om het buiten het bereik van je kinderen te bewaren. Net zoals je dat met andere schadelijke huishoudmiddelen doet. Denk: bijvoorbeeld aan bleekwater, soldeertangen, scheermesjes en noem maar op. Een kwestie van gezond verstand, dus. Dat wil ook zeggen dat wanneer je kinderen oud genoeg zijn om dat te begrijpen, je hen kunt wijzen op de gevaren van rodenticiden.

100% zeker spelen

Maar natuurlijk speel je liever echt op zeker. Want kinderen blijven kinderen en laten we ook je nieuwsgierige viervoeter niet vergeten. Daarom drukken wij er bij de gebruikers op om deze uitsluitend in verzegelbare lokaasdozen te plaatsen.

Gevaar achter slot

Deze lokaasdozen zijn afsluitbare kistjes uit sterk kunststof waarin je de verschillende soorten lokaas kunt plaatsen. Eenmaal afgesloten kan er niemand meer bij de gifkorrels, -pasta of -blokjes. Behalve muizen en ratten, uiteraard. Die lokaasdozen komen in verschillende formaten en materialen. Zo bestaan er modellen die beter tegen de elementen bestand zijn en daarmee meer geschikt zijn om in de tuin te zetten. Alleen met een sleutel kun je ze openmaken en sommige exemplaren zijn zelfs van een dubbel slot voorzien. Zo maak je komaf met muizen en ratten zonder risico voor je dierbaren

Deel dit bericht